Bevonatolás

Bevonatolás

A mindennapokban még nem túl elterjedt technológia a bevonatolás. Ez nem pusztán egy esztétikai eljárás, hanem hosszú évekkel is megemelhetjük padozatunk élettartamát.

A bevonatolás technológiának vannak szigorúan betartandó lépései, melyek a következőek:

BEVONAT ELTÁVOLÍTÁSA

A régi, megkopott réteg eltávolítása speciális vegyszerrel és hígítási arányban történik egytárcsás súrológéppel és vízszívó berendezéssel. A bevonatolást megelőző művelet az új réteg felhordása előtt elengedhetetlen. Ezt követően a pórustömítés következik, ez a régi, kopott műanyag padozat javítására szolgáló eljárás; ezt is szintén a bevonatolás előtt kell elvégezni. Ezzel a művelettel egyenlítjük ki a felületet.

BEVONATOLÁS:

A következő lépés maga a bevonatolás. A mikrofilm vastagságú réteg felhordása; a kívánt árnyalattal (matt, fényes, selyemfényű). A bevonatolás javítja a padozat ellenállását, kopásállóságát, fizikai állapotát. A bevonat három-öt rétegben kerül felhordásra; az egyes rétegek száradása után.

Napi és időszakos karbantartó takarítás szükséges az élettartam növeléséhez. Minden esetben elengedhetetlen a napi felmosásnál a megfelelő (bevonathoz ajánlott) ápolószer használata A speciális vegyszer használata a felület kopását regenerálja és növeli annak az esztétikai hatását is.

POLÍROZÁS

Ezt a munkafolyamatot időszakosan végezzük speciális célgéppel. Sajátossága, hogy magas fordulatszáma segítségével javítja a felületi karcolásokat, továbbá visszaállítja a padló fényességét. Egyéb speciális anyagokkal való eljárás is alkalmazható, amikor a kopás már nagymértékű. A polírozógép előtt a padlóra permetezzük ezt a felületjavító vegyszert és a gép segítségével bedolgozzuk a padlóba.

Mindamellett, hogy a padozat élettartamát növelhetjük ezzel az eljárással, a felületek tisztán tarthatósága is növekszik vele. Előszeretettel rendelik nagy forgalmú üzletek és sok esetben egészségügyi intézmények. A tapasztalatok alapján a technológia megfelelő hatásfokának eléréséhez szükséges lehet az időszakos bevonatolás megrendelése, így tartva fent a kívánt állapotot.

Miért jó a bevonatolás:

Összességében elmondható, hogy több előnye is van ennek a technológiának. Meghosszabbítja a padozat élettartamát, könnyebbé teszi a takarítást és esztétikailag is sokat jól mutat.

Expert Cleaning Service Kft – Takarítás Budapest és Pest megye

Tiszttószer beszállítónk a Patyolat Chemicals Kft!

Ha nem találta meg azt a szolgáltatást, melyre szüksége van, tudjon meg többet speciális és általános szolgáltatásainkról vagy keressen minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!