Építkezés utáni takarítás

Építkezés utáni takarítás esetén több szennyeződés, főleg speciális szennyeződés van, mint a szokásos nagytakarításoknál. Sokszor vakolat, glett, festék – és ragasztó maradványok maradnak még, illetve a törmelék, por is számottevő.

Kinek lehet szüksége építkezés utáni takarítás szolgáltatásra?

Kiknek is lehet szüksége építkezés utáni takarítás szolgáltatásunkra? Bárkinek, aki építtet, felújíttat. Lehet szó magánszemélyről, cégekről, kivitelezőkről egyaránt, mindenkinek tudunk segíteni eltűntetni a munkálatok nyomait.

Sajnos sok esetben elmondható, hogy magánszemélyek felvállalnak egy-egy ilyen munkát, de egyfelől a megfelelő tapasztalat hiánya miatt, másfelől, hogy nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel és gépekkel, a kívánt eredmény elmarad.

Építkezés utáni takarítás előtt ilyen ablakokkal sűrűn találkozunk.

Egyfelől nagyon hasonló folyamat ez, mint egy általános nagytakarítás, de nagyon sok speciális munkafolyamat tarkítja a munkavégzést. Itt is fentről haladunk lefelé, de a felületek sokszínűsége, a szennyeződések felismerése fontos alappillére a munkavégzésnek.

Vegyszer használat

Egy építkezés utáni takarítás esetén a speciális vegyszerek megfelelő kiválasztása az első fontos feladat. A mostani építkezéseknél sokszor találkozhatunk nagyon szép fényes felületekkel, amelyek nagyon könnyen megmaratható felületek.

A másik ilyen veszélyes felület a fém és nemesfém felületek, melyek ugyancsak egy rosszul választott vegyszerrel tönkre tehetőek. Elmondható, hogy egyaránt használunk savas és lúgos Ph értékkel rendelkező vegyszert.

Az ideális vegyszer kiválasztása mindenképpen tapasztalatot igényel, mert egy ilyen területen nincs lehetőség kikísérletezni a megfelelő megoldást, ide szaktudás kell.

Ablaktisztítás fontossága építkezés utáni takarítás során

Hasonlóan fontos dolog az ablakok tisztítása. Ha nincs megfelelő eszközünk, vagy nincs meg a szaktudásunk a feladat elvégzéséhez, inkább bele se fogjunk a műveletbe.

Például, ha rossz minőségű kaparóval vagy spakilival fogunk neki a műveletnek, ráadásul vizezés nélkül, az komoly karcokat okozhat az ablak üvegén. Ezek a hibák nem lesznek helyrehozhatóak, így több kárt tudunk okozni, mint amennyi hasznot termelünk.

Gépi takarítás mindennek az alapja

A másik fontos dolog a géphasználat. Ma már építkezés utáni takarítás esetén gépesítés nélkül nincs is értelme beleállni a feladatba. A minimum, amire szükség lesz a munkavégzés során, az az egytárcsás súrológép, valamint egy vízszívó készülék. A gépek használata nem csak az munkaidő lecsökkentése miatt van szükség, hanem a precizitás miatt is.

A gépi takarítás szükségességét nem lehet elégszer hangsúlyozni.

Miért jó a géphasználat építkezés utáni takarítás során?

Egy gép folyamatosan azonos teljesítményt nyújt, nem fárad el, nem változtat a működésén. Persze a gép önmagában nem sokat ér, hiszen szükségünk lesz hozzá kefére vagy vezetőtányérra és pad-re. Ennek kiválasztása függ a felülettől, mert van ahol a kefe a hatékonyabb megoldás, és van ahol a pad.

A felsorolt gépek mellett szükségünk lehet egy lépcsősúroló gépre is, hiszen minden nagyobb épületben található lépcső vagy lépcsőház. Ez is nagyban megkönnyíti a feladat elvégzését, hiszen nem kell a takarító kollégának kézzel végig súrolni minden lépcsőfokot.

Sok esetben a következő komoly kihívást az ablakok fogják jelenteni. Beszélhetünk egyszer az alpintechnikával történő ablak tisztításról, és beszélhetünk az extrémen szennyezett normál ablak tisztításról.

Mire jó ez? Alpintechnika

Az alpintechnikát olyan helyeken vetjük be, ahol másként nem férünk hozzá az ablakhoz. Ehhez szükségünk lesz az épületen vagy optimális esetben az épület tetején kikötési pontokra. Ezt a feladatot vagy képzett alpinista kollégák végzik, vagy az ő vezetésük mellett tapasztalt, betanított dolgozók.

Egyre több építkezésen használnak gépi glettelést és festést. Ennek az a nagy hátránya, hogy ha nem maszkolnak megfelelően a festők, akkor az ablak is be lesz fújva mind glettel, mind festékkel. Ennek letakarítása leginkább időigényes feladat mintsem speciális. De a szennyeződés leszedése közben fontos tényező, hogy az ablak nem lehet karcos. Ha nem gyakorlott kéz végzi a takarítást, akkor az károkat okozhat az ablakokban.

A fent felsoroltakhoz vegyük még hozzá az idő tényezőt is. Nem mindegy hány fővel végezzük a feladatot, így a megfelelő létszám is a sarokpillére a folyamatnak.

Ehhez még hozzá kell vennünk, hogy ha meg is van az optimális létszám a feladat elvégzéséhez, ezeket az embereket koordinálni is kell. Ha befejeződik egy munkafolyamat, akkor azt le kell ellenőrizni, és át kell venni a dolgozótól. Csak így tudjuk elkerülni azt a kellemetlen helyzetet, hogy a végeredménykor szembesüljünk a rossz eredménnyel.

És mi az amiben többre számíthat építkezés utáni takarítás szolgáltatásunk igénybevételekor?

  • a munkakezdés megrendeléstől számított 12 órán belül el tud indulni
  • dolgozunk éjszaka és hétvégén is, ha arra van igény
  • gépesítve dolgozunk, így gyorsabban végzünk a feladatokkal

Expert Cleaning Service Kft – Takarítás Budapest és Pest megye

Tisztítószer beszállítónk a Patyolat Chemicals Kft!

Ha nem találta meg azt a szolgáltatást, melyre szüksége van, tudjon meg többet speciális és általános szolgáltatásainkról vagy keressen minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!