Fertőtlenítő takarítás

Fertőtlenítő takarítás

Napjainkban komoly gondot okoznak a kórokozók. Fontos a megelőzés és szükség esetén fertőtlenítő takarítás elvégzése, hogy ne legyen nagyobb a baj.

A 2020-as évben a Covid 19 járvány a figyelem középpontjába helyzete a higiénia fontosságát.  Természetesen fontos leszögezni, hogy minél nagyobb igénybevételnek van kitéve egy terület, annál nagyobb lesz a fertőzési rizikófaktor. Megelőzésként megoldás lehet a sűrün használt felületek (ajtókilincs, mellékhelységek, íróasztalok) napi szintű fertőtlenítése. Mi általában a Microbat Forte nevű fertőtlenítő szert használjuk, mely a legelterjedtebb a kórházi takarításban. Azért esett erre a szerre a választás, mert járványhelyzeten kívül a kórházakban általánosságban előfordulnak – akár erős és gyorsan fertőző – vírusok és baktériumok is, így elmondhatjuk hogy ez a fertőtlenítő már bizonyított. A fertőtlenítő takarítás nem csak ebben a járványhelyzetben lehet fontos, hanem akár az időszakos influenzajárvány idején is.

Mi a különbség a napi, a nagytakarítás és a fertőtlenítő takarítás között?

A legfontosabb különbség, hogy a fertőtlenítő takarítás lehet napi és nagytakarítás is. A legrelevánsabb különbség a használt vegyszerekben rejlik. A napi takarításnál használt vegyszerek – úgy mint vízkőoldó, általános tisztítószer – önmagukban alkalmatlanok a baktérium és vírus elpusztítására. A nagytakarítás voltaképpen a használt tissztítószerek tekintetében megegyezik a napi takarításban használt szerekkel, de hatásfokuk magasabb. Így ez sem fog védelmet jelenteni a kórokozókkal szemben.

Milyen eljárással dolgozunk

A megfelelő munkafolyamat megalkotásához újfent a kórházi takarításhoz nyúltunk segítségül. Az alapkoncepció, hogy minden olyan esetben zárófertőtlenítést kell alkalmazni, ahol exitált a beteg. Ebben az esetben az történik, hogy minden a kórteremben lévő tárgy áttörlésre kerül fertőtlenítő vegyszerrel, beleértve az ágylábakat, asztal és széklábakat, minden nehezen hozzáférhető területet. Mi is ezt alkalmazzuk fertőtlenítő takarítás esetén. Minden tárgyat lemosunk fertőtlenítő szerrel, mindent elmozdítunk ami mozdítható és ott is fertőtlenítést végzünk. Abban hiszünk, hogy az egészség nem játék, így ez módszer hatásos lehet.

Ózongenerátor, hidegköd képző berendezés

Sokat hallhattunk ezekről a berendezésekről a járványhelyzet idején. Az ózongenerátor nagyon hasznos gép, nem véletlenül használták már korábban is például autóklíma fertőtlenítésre. Az eljárás azonban nem 100 %-os megoldás, hiszen a részekre bontott ózoncseppek ahova nem fognak elérni, bejutni, ott nem tudják fertőtlenítő hatásukat kifejteni. Mi azt szoktuk tanácsolni Ügyfeleinknek, hogy kérjenek fertőtlenítő nagytakarítást kiegészítve ózongenerátoros fertőtlenítéssel. Az ózon másik pozitív hatása, hogy leköti a porszemcséket és kiválóan szagtalanít. A hidegköd képző berendezés alapvetően ugyancsak a kórház takarításból jövő eszköz. Azt sajnos sok esetben elfelejtik megemlíteni az ilyen géppel dolgozó cégek, hogy a kórházakban a hidegködös eljárást megelőzi egy fertőtlenítő nagytakarítás, így összeségében ugyan az igaz a folyamatra, ami az ózongenerátoros  fertőtlenítésre.

Mi szükség esetén mind két típusú berendezéssel rendelkezünk és használjuk is őket szolgáltatásunk kiváló minösítése érdekében.

Expert Cleaning Service Kft – Takarítás Budapest és Pest megye

Tisztítószer beszállítónk a Patyolat Chemicals Kft!

Ha nem találta meg azt a szolgáltatást, melyre szüksége van, tudjon meg többet speciális és általános szolgáltatásainkról vagy keressen minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!