Közintézmény takarítás

Közintézmény takarítás során a kihívás az, hogy minden nap rengeteg ember megfordul, különösen ha az intézmény gyermekeknek is otthont ad. Nem mindegy milyen típusú tisztítószereket, higiéniás eszközüket használ a takarító cég.

Mi is a közintézmény takarítás?

Közintézmény takarítás szolgáltatás keretében iskolák, óvodák, kórházak, hivatalok, irodák takarítása az, ami a leggyakoribb feladat. Az ilyen jellegű közintézmények takarítása első ránézésre egyszerű feladatnak tűnhet.

Az igazság azonban az, hogy aki szakmabeli az egyetért azzal, hogy nem feltétlenül igaz ez az állítás. Alkalmazkodni kell a munkaidőhöz / nyitvatartási időhöz, figyelembe kell venni a helyi szokásokat és igényeket, valamint az épületben található felületeket is.

Közintézmény takarítás keretében beszélhetünk iskola, óvoda, hivatal ügyfélszolgálat takarításról is.Közintézmény takarítás szolgáltatás során a felmérések alkalmával sokszor szembesülünk azzal a jelenséggel, hogy már a bejárat és annak közvetlen környezete is koszos benyomást kelt.

Elmondható, hogy az épületbe bemenő emberek mindegyike átmegy a bejáraton, így ha már itt nincs meg az általános tisztaság érzet, akkor mi lehet az eldugodtabb helyeken.

A legtöbbször előforduló jelenségek az alábbiak:

  • magas belmagasságnál pókháló;
  • koszos, maszatos üvegfelület;
  • fátyolos padozat;
  • a padozat szegélyek teteje poros vagy koszos.

Ezek a legáltalánosabb hibák, amik – tisztelet a ritka kivételeknek – szinte mindenhol előfordulnak. A közintézmény takarítás természetesen nem a legjobban megfizetett szolgáltatás, de mint korábban említettük, legalább a bejáratok lennének makulátlanok.

Speciális megoldások közintézmény takarítás során

Nagyon sok épületben taláhatóak különleges felületek, amik abból fakadnak, hogy nagyon sok műemléki épület került átalakításra, amihez hozzátartozott hogy meg kellett tartani a korábbi felület típusokat.

Legjobb példa erre a márvány felületek. Ezekről elmondható, hogy a kifogástalan állapothoz szükséges ezen felületek szakszerű tisztítása. Ez bizony olykor magával vonja az alapos és mély tisztítást, valamint a letakarított felület bevonatolását megfelelő szerekkel.

Sajnos sok esetben ezek a kezelések elmaradnak, és korábban patináns épületek keltenek elhanyagolt benyomást. A másik hasonló felület a rézfelületek. Ezeket bizony szükséges szidolozni legalább féléves időközönként. Itt is nagyon fontos a szakértelem és megfelelő vegyszer használat.

Minden olyan technológiát bevetünk, amitől szép és esztétikus lesz az ingatlan, így egyszerűbá válik a közintézmény takarítás.

Mosdó

Meg kell említetnünk továbbá a mellékhelységek általános állapotát. Sajnos a legtöbb közintézmény takarítás során azt tapasztaljuk, hogy ezek a helységek nagyon elhanyagoltak. A legjobb esetben is annyit tudunk elmondani, hogy vagy vízkő nincs, vagy a fertőtlenítés az ami elmarad. Valahogy a két dolog együtt nem igazán akar működni. Persze ennek van kémiai oka is, hiszen például a vízkőoldót nem lehet klóros vegyszerrel együtt használni. De ha valaki szakképzett, esetleg még gyakorlott takarító is, akkor tudja nagyon jól a takarítási sorrendet, így ilyen hibát egészen biztosan nem vét.

A fentebb leírtak alapján azt tudjuk tanácsolni minden olvasónknak, hogy legyen körültekintő a megfelelő takarító végleges kiválasztásánál. Általánosságban elmondható, hogy az olcsó húsnak híg a leve. Persze fontos szempont az ár is – ezzel mi is tisztában vagyunk -, de azt is el kell mondanunk a témával kapcsolatban, hogy az ár/érték arány a legfontosabb.

Felszerelés

Megfelelő eszközök nélkül nem lehet megfelelő takarítást végezni. Ha felvonul egy takarító cég egy közintézmény takarítás megkezdésénél, az a minimum, hogy takarítókocsi, porszívó és kézi eszközök megfelelő számban legyenek jelen a területen. A terület nagyságától függően, sok esetben a gépesítés is szüksége: 2000 m2 felett indokolt lehet egy gyalogkiséretű takarítógép alkalmazása. De említhetnénk, hogy legyen egytárcsás súrológép és vízszívó is, hiszen ezekre bármikor szükség tud lenni.

Expert Cleaning Service Kft – Takarítás Budapest és Pest megye

Tisztítószer beszállítónk a Patyolat Chemicals Kft!

Ha nem találta meg azt a szolgáltatást, melyre szüksége van, tudjon meg többet speciális és általános szolgáltatásainkról vagy keressen minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!