Márvány felületek polírozása

Munkánk során találkozunk megkopott felületekkel. Márvány felületek polírozása szolgáltatásban is számíthat Ránk!Miért lehet szükségem a márvány felületek polírozása szolgáltatásra?

Általában a felületek közül a márvány az, melynél a leglátványosabb a fátyolosodás és a kopás. Megfelelő kezeléssel azonban szinte újjá varázsolható felület, mely emeli az épület esztétikai értékét. Ez a célja márvány felületek polírozása szolgáltatásunknak.

A csiszolt beton felületet ugyan szükséges bevonattal ellátni, amennyiben szép eredményt szeretnénk elérni. Ez lehet műgyantától kezdve bármilyen bevonat típus. Általánosságban elmondható, hogy bármilyen felületre alkalmazható eljárásról beszélünk.

Márvány felületek csiszolása és polírozása esetén a bejárati zónában könnyű megállapítani, alapos és tökéletes volt-e a tisztítás. Minden csík vagy folt feltűnő. Egy épület összes dolgozójának és vendégének átjáró és tartózkodási helyként szolgál a bejárati zóna. Sok épületben ezen a részen helyezkedik el bufé vagy étterem, ahol a legextrémebb az igénybevétel. Nem ritkák a savas foltok, amelyek a kiömlő üdítőktől származnak. A padló egyes helyein ezek az anyag szerkezetébe is mélyen beleették magukat. Ezeket a felületeket érdemes ápolni és tisztán tartani már csak az igénybevételük miatt is.

Munkahely látkép

Mi a megoldás?

Márvány felületek csiszolása és polírozása eljárás alapja a következő: a mechanikus behatáson alapuló diamond cleaning system (gyémánt takarítási rendszer) alkalmazása, azon belül is  „forgószél” vagy “twister” eljárás, mely mechanikus padlóápoló eljárás. Alapja az az öt különböző durvaságú pad-korong, amivel a tisztítást végzik. A pad-korongokat gyémántréteggel vonják be a gyártás során. A rétegek nagyszámú apró (porszerű) gyémántból állnak össze, és a szemcsemérettől is függ a pad-korong durvasága vagy finomsága. A gyémántszemcsés padek eltávolítják a szennyeződéseket és sérüléseket, a padlónak pedig az ügyfél által megkívánt fényességet kölcsönzik, ami lehet „magas-fény” vagy „selyemfény”. Az eljárás szinte minden padlótípushoz megfelelő: terrazzora, természetes kőre, betonra, műanyagra és epoxira is. A gyémánt korongokkal a napi takarításnál akár 30 000 m2 felületi teljesítményt is el lehet érni, de az általános a 20 000 m2 körüli teljesítmény.

Felhasználó- és környezetbarát technológia a márvány felületek polírozása szolgáltatásunk során

Az általunk előszerettel használt márvány felületek csiszolása és polírozása eljárás során a korszerű polírozó-rendszer tisztítószermentesen használható (emiatt kiesik az adagolás miatti hiba lehetősége). Azonban azt sem árt tudni, hogy sok vizet igényel a technológia. „Ajánlatos a padlófelületen elegendően sok vizet használni a mechanikus kezelési eljárásánál”, jelenti ki a gyártó képviseletében Sandra Bäuerle. Emiatt az eljáráshoz használt egytárcsás gép vízáteresztő képessége döntően befolyásolhatja az eredményt. „Minél több vizet használ valaki, annál jobb”, véli a szakember. Ezek a gyémánt pad-korongok szinte mindegyik súroló-automatához alkalmazhatóak. A tisztító-polírozó eljárás legfontosabb kritériumai (a szemcseméreten kívül) : a súrológép felületi nyomása, forgatónyomatéka és vízáteresztő képessége.

Így működik a márvány felületek polírozása

Márvány felületek csiszolása és polírozása eljárás működési elve. A padlót a különböző szemcseméretű gyémántpad-korongok egyre jobban összetömörítik, amitől homogén felületi struktúra alakul ki. A technológia egyik nagy előnye, hogy mellette nem szükséges többé alaptisztítást végezni. Az eljárás a padlót egyetlen műveletben tömöríti, tisztítja és polírozza. A padlófelület egységesen tiszta lesz, és kevésbé hajlamos az újraszennyeződésre – szögezi le a padgyártó képviselője.

A lágyított víz véd a vízkőfoltok ellen

Fontos tudni, miért használunk ioncserélt vizet márvány felületek csiszolása és polírozása eljárásunk során. Gyalogkísérős súroló-automata jól alkalmazható a gyémántpades tisztításhoz. Hogy a padlón ne jelenjenek meg vízkőfoltok, lágyított vizet használunk. Az ioncserélőn keresztüláramlott víznek majdnem nulla a vezetőképessége. Emiatt megfelelőbb a tisztításhoz, mint a csapvíz, és ezért nem hagy vízkőfoltokat sem.

Ha hosszabban is érdekli a téma, látogasson el erre az oldara.

Expert Cleaning Service Kft – Takarítás Budapest és Pest megye

Tisztítószer beszállítónk a Patyolat Chemicals Kft!

Ha nem találta meg azt a szolgáltatást, melyre szüksége van, tudjon meg többet speciális és általános szolgáltatásainkról vagy keressen minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!