Napi takarítás

A napi takarítás fontos része mindennapjainknak, hiszen ez biztosítja számunkra az élhető hétköznapokat. Persze a technológia mindennek a kulcsa, mert csak és kizárólag kézi takarítással nem lehet ugyanazt a hatékonyságot elérni.

Napi takarítás

Fontos szolgáltatás a napi takarítás, de a költségei miatt nevezhetjük szükséges rossznak is. Mindenki tapasztalta már, hogy egy nem megfelelően elvégzett napi takarítás mennyi kellemetlenséget tud okozni. De mindennek az alapja természetesen, hogy olyan állapotról kelljen elkezdeni a napi takarítást, ami nem elhanyagolt. Fontos, hogy a napi takarítás nem nagytakarítás. Nem lehet egy rendszerbe foglalni az állandó plusz feladatokat, nagytakarítási teendőket. Sajnos sok esetben cégváltáskor szükséges a nagytakarítás megrendelése.

Technológia: ördögtől való?

Másik fontos tényező, a megfelelő technológia kiválasztása és alkalmazása. Itt az alap színkód rendszer alkalmazása mellett, további fontos tényező a megfelelő

vegyszer kiválasztása és használata, a gépi technológia szükségességének felismerése is. A gépi takarítás természetesen egy fokkal költségesebb megoldás, de hatékonysága megkérdőjelezhetetlen. 

A vegyszerek kiválasztásáról is ejtenénk néhány szót. Ez a napi takarítás egyik sarokpontja. Sok vegyszerszállító létezik, de a vegyszerek fő típusai azonosak, csak a márkanév más. Fontos szempont lehet a kiválasztás során a jó ár/érték arány. Mindemellett jól kell felmérni a felületek kezelhetőségét. Nem mindegy, hogy valamit savas hatású, lúgos hatású vagy neutrális anyaggal kezelünk. Itt jön a képbe a megfelelően képzett és tapasztalt szakemberek szükségessége, akik fel tudják mérni a szükségleteket. Mindenki látott már olyan felületet – legyen az padló vagy csempe – ami foltos. Legkönnyebben felismerhető a rossz vegyszer használat arról, hogy cseppnyomokban van kifakulva a felület. Ezért válasszon mindenki olyan céget, akik szakmailag kompetensek!

Napi takarítás elengedhetetlen ha nagyobb alapterületű ingatlannal rendelkezik, melynek terhelése igen magas.

Gépi takarítás a napi takarítás során

A gépi takarításról is fontos tudni pár dolgot. Egy – egy gép óránkét több ezer négyzetmétert képes takarítani, amivel a kézi erővel történő takarítás fel sem tudja venni a versenyt. Ezért lehet kulcsfontosságú gépek alkalmazása a napi takarításban. Persze a vegyszerhasználat a gépes takarító gyakorlottsága is befolyásolja a gépezés minőségét, de egy jó gép és gépes takarító csodát tehet. A túlzott vegyszerhasználat miatti fátylasodást könnyű szerrel tudja orvosolni a gépi technológia.

Expert Cleaning Service Kft – Takarítás Budapest és Pest megye

Tisztítószer beszállítónk a Patyolat Chemicals Kft!

Ha nem találta meg azt a szolgáltatást, melyre szüksége van, tudjon meg többet speciális és általános szolgáltatásainkról vagy keressen minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!