Olajsár eltávolítás

Olajsár eltávolítás

Olajsár eltávolítás szolgáltatásunk segít megelőzni a munkahelyi baleseteket és megszűnnek az egészségkárosító hatások. Mi ebben is tudunk segíteni!

Mi is az olajsár eltávolítás szolgáltatás?

Olajsár definíciója: bármilyen olaj fajta (motorolaj, gázolaj, és hidraulikaolaj, valamint kenőzsírok) különböző szennyeződésekkel való keveredése az évek alatt olajsárrá alakul át és akár  több cm vastagságúra halmozódhat. Az olajsár alatt az olaj beivódik a padozatba, így ez egyrészt csúszás és balesetveszélyes, másrészt az egészségre ártalmas környezetet teremt. Ezért szükséges az olajsár eltávolítás.

Hol fordulhat elő olajsár?

Elmondható, hogy minden olyan létesítményben találkozhatunk olajsárral, ahol bármilyen gépet, berendezést üzemeltetnek. A gépek karbantartásához szükség van legalább kenőzsírra, így abból is kialakulhat olajsár. Persze a legkézenfekvőbb fellelhetőség garázsok, kamionparkolók, szerelőműhelyek. A kialakulás esélye csökkenthető, ha legalább időszakosan takarításra kerülnek az olajjal szennyezett területek és nincs ideje a szennyeződésnek sárrá alakulni. De ha már megtörtént a baj, akkor szüksége lehet olajsár eltávolítás szolgáltatásunkra.

Olajsár eltávolítás technológiai lépések

  • Eltávolítjuk az olajsarat gépi és kézi eszközökkel
  • A padló felületéről felszedjük az ott mardt olajat
  • Öblítéssel eltávolítjuk a tisztítószer maradványokat is

Gyakorlatban az olajsár eltávolítás komoly fizikai munka. Szükséges lehet hozzá a kézi eszközökön kívül magasnyomású mosó berendezésre, és súrolókefével felszerelt súrológépre is. Első lépésként a szennyeződés fellazításával kezdjük a folyamatot. Ehhez vegyszert is használunk. Ez után történik meg fizikai behatásra a sár eltávolítása. FIGYELEM! AZ OLAJSÁR VESZÉLYES HULLADÉK, ÍGY AZT NEM SZABAD KOMMUNÁLIS SZEMÉT KÖZÉ DOBNI! Vegyszerrel közömbösítjük az olajmaradványokat, majd bővizes lemosással eltűntetjük a tisztítószer maradványait. Az olajsarat természetesen szabályoknak megfelelően elszállítjuk és megfelelő lerakóba deponáljuk.

Megelőzés

Mit kell tennie, hogy ne legyen szüksége olajsár eltávolítás szolgáltatásunkra? Mint korábban említettük fontos az időközönként történő takarítás. Fel kell szedni a szennyeződéseket és kifolyt kenőanyagokat. Van lehetőség speciális bevonatokkal védeni a padlót. Először szükséges egy alaptisztítás, utána történhet meg a bevonatolás. Az így felkerült réteget könnyebb lesz takarítani és kevésbé fog tudni a kenőanyag sárrá alakulni.

Expert Cleaning Service Kft – Takarítás Budapest és Pest megye

Tisztítószer beszállítónk a Patyolat Chemicals Kft!

Ha nem találta meg azt a szolgáltatást, melyre szüksége van, tudjon meg többet speciális és általános szolgáltatásainkról vagy keressen minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!